Dr. Pongrácz Krisztina Ügyvédi Iroda - Média

Szilikonbotrány: kevés esélye van a károsultaknak

A magyarországi forgalmazóval és az egészségügyi szolgáltatóval szemben is érvényesíthetik kárigényüket azok a nők, akiknek orvosi helyett ipari szilikonnal töltött mellimplantátumot ültettek be. Magyarországon eddig három eljárás indult az ügyben, amelyek közül még kettő van folyamatban.

Bővebben...

Jogászok csűrik-csavarják a leszakadt mellű nő ügyét

Megindult a jogi huzavona a szériahibás mellimplantátumokat forgalmazó cég és az egyik lehetséges magyar áldozat között. A Dunakeszi Városi Bíróságon folyik annak a nőnek az ügye, akinek kiszakadt az implantátuma, és könnyen lehet, hogy azért, mert az eleve rossz implantátumokat gyártó francia cég termékét kapta. A bíróság egyelőre nem látja bizonyítottnak, hogy szériahibás implantátum volt-e, úgyhogy folytatódik a felek jogi sárgyúrása.

Bővebben...

Az utazási irodát perelhetnék a buszbalesetért

Ha bebizonyosodik, hogy az egyiptomi sofőr hibája okozta a tizenegy magyar turista halálát okozó balesetet, a kárért akkor is helyt kell állnia az utazási irodának az Index által megkérdezett ügyvéd szerint. A baleset ugyanis a transzfer közben történt, amely a Best Reisen szerződésben vállalt szolgáltatása volt. A túlélők és az áldozatok hozzátartozói vagyoni és nem vagyoni kártérítést, valamint járadékot is próbálhatnak kérni.

Bővebben...